HTML

Ergománia

Webergonómiai írások magyar és nemzetközi weblapokról Rung Andrástól, aki az első ilyen témájú kutatást vezette a Budapesti Műszaki Egyetemen. Az egyetlen ilyen témájú magyar könyvét Kiss Orhideával a Gondolat Kiadó jelentette meg Felhasználóbarát honlapok címmel.



Rung András, webergonómiai tanácsadó

rungandras@gmail.com
06-30-3975008
Rung András a twitteren

Friss topikok

Címkék

2009 (1) 5000 (1) ajánlás (4) amazon (2) angol (1) architektúra (1) autóvásárlás (1) bank (4) befektetés (2) bejegyzés (1) beszámoló (1) biztosítás (1) blog (2) canon (2) canon.hu (1) chat (1) cib (1) cnn (1) design (4) designer (1) digitális (1) drótváz (5) elektronika (1) elemzés (20) elnevezés (2) előadás (12) előny (1) ep (2) eredménynövekedés (2) ergonómia (6) ergonomus (1) értékelés (1) európa (1) facebook (2) fejlesztés (2) fejlesztő (1) felhasználó (1) felhasználóbarát (1) fényképezőgép (1) fidesz (1) figyelem (1) film (1) fizetés (1) folyamat (2) főnév (1) form (2) gazdaság (1) google (1) hangvezérlés (2) használhatóság (1) hatékonyság (21) ház (1) háztartási (1) hellókarácsony (1) hiba (1) hír (1) honlap (9) ige (1) ikon (1) információ (1) információszervezés (6) ingatlan (2) interjú (1) internet (1) iphone (2) ismerős (1) italia (1) iwiw (1) jakob (1) jegyvásárlás (2) jobbik (1) kamera (1) kategória (1) kávéfőző (1) keresés (14) keresőoptimalizálás (2) kereső optimalizálás (2) keress (1) kézikönyv (1) kiállítás (1) kiemelés (2) konkurencia (1) konverzió (6) könyv (1) közösségi (1) látogatottság (1) lbp (1) letöltés (1) lézernyomtató (1) lmp (1) magyar (2) marketing (1) mdf (1) megtérülés (5) menü (5) menünév (1) menüpont (3) milánó (2) mobil (7) mockup (1) módszer (2) mszp (1) munkamenedzsment (1) műsor (1) nap (1) navigáció (8) nielsen (1) nyertes (1) nyitó (1) nyitóoldal (1) ok (1) összehasonlítás (1) otp (1) parlament (1) photohall.hu (1) portál (1) praktikus (1) prezi (1) probléma (1) program (1) programozó (1) projekt (1) rádió (1) ragozás (1) recesszió (1) redundancia (1) regisztráció (1) repülőjegy (1) saab (2) seo (3) skype (1) smashing (1) stratégia (2) sturktúra (1) szakmai (1) szdsz (1) személyautó (1) szemmozgás (1) szerkezet (1) szervezés (1) szétesés (1) szín (2) szórakozás (1) szöveg (1) tab (1) találat (1) tech (1) technológia (1) tekintet (1) telekommunikáció (1) termékoldal (4) terv (1) tervezés (16) tesztelés (4) tipp (1) típushiba (2) tren (1) tv (1) twitter (2) url (1) utalás (1) üzenet (1) választás (2) válság (1) varese (2) vásárlás (4) vélemény (1) verseny (2) visszaesés (1) vizsgálat (1) vonat (1) web (2) webergonómia (28) weblap (15) weblaptervezés (4) weboldal (2) webshop (7) wekerle (1) wizzair (1) wudhu (2) zene (1) zui (1) Címkefelhő

Lehet más a politika! és az EP választás

2009.06.03. 14:36 Rung András

Mivel Konrád hiányolta az LMP-t ezt az elmaradást még a választások előtt igyekeztem pótolni. Vannak még akik kimaradtak. Az élet ilyen, nem lehet mindenki ott még az én blogomban se.

Az lmp honlapon elsőként felugró segítségszámláló nagyon nem tetszik, főleg amiatt, hogy a bezár gomb el van teljesen dugva és nem a megszokott helyen van.





Az agresszív segítségszámláló


Miután a segítségszámlálót leráztam a portál jellegű honlapra jutok. Igényes megjelenés fogad. A kiemelésekre a zöld és a narancs színt használják kissé pazarló módon, így ezek jelentősen vesztenek hatékonyságukból.




LMP nyitó

Nem örülök neki, hogy a logót berakták a szokatlan jobb felső sarokba. A bookmarkolási lehetőséget is feleslegesnek tartom. A hírlevélre valóban utalhatna boríték ikon, de én azt hittem elsőre, itt levelet küldhetek az lmp stábnak. Azt már mondanom se kell, hogy a regisztrációnál illene feltüntetni, hogy az miért jó nekem. A menünevek egy része nem annyira jól sikerült. Főleg a te jössz! pontot lenne jó valami értelmes menünévre lecserélni.

Mivel továbbra is csak az EP választás izgat, erre fókuszálok a továbbiakban. Elég sok olyan elem van, ami mintha kötődne ehhez, de nehéz eldönteni kattintás nélkül, hogy ez tényleg így van-e. Gondolom erre vonatkozik a Segíts a kampányban, Országos turné, Támogasd a kampányt stb. Az EP választás kis szekciója eléggé el van dugva a bal hasáb közepén. Még szerencse, hogy megtaláltam.

Az EP-prgoramra kattintva egy nagyon szép, igényes a mac-es képernyőn is pompásan mutató programra jutok. Nem vagyok mégse teljesen boldog. Jó lett volna közölni, hogy ez egy pdf dokumentum és hogy mekkora. Másrészt alapkövetelmény lenne a főbb pontokat a weben is közzétenni itt.


  EP lista önéletrajzokkal
 

Az EP listán jó, hogy egyben meg lehet tekinteni az embereket, de a 6. jelölttől senkinek sincs képe. Illett volna valamit feltenni róluk is, ha már indulnak. A szövegek túl hosszú darabokban vannak. Szét kellett volna tördelni őket kisebb darabokra és a félkövér kiemelés sem ártott volna.

Búcsúzásképp megnéztem a kampányfilmet. Jó ötlet, hogy a youtube-on is fenn van, de hatékonyabb lenne  az oldalon belül beilleszteni, vagy legalább szövegben jelezni, hogy ez egy link a youtube-ra.

Összességében nem rossz az LMP honlapja, de egy-két dolog csiszolásával és az EP markáns kiemelésével sokat lehetett volna rajta lendíteni.


 

6 komment · 1 trackback

Címkék: választás elemzés weblap ep lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://ergomania.blog.hu/api/trackback/id/tr611161283

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az én kampányom 2009.06.03. 19:57:16

Csütörtökön Élő Szívdobbanás az Országgyűlés előtt!Többszáz ember részvételével szív jelet alkotunk, és létrehozzuk az Élő Szívdobbanást.Jelentkezz résztvevőnek! Vagy vállalj el egy "pitvart", és töltsd fel, hozz még 9 embert! Jelentkezni az ep@…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajt · http://sajt.tumblr.com 2009.06.03. 21:42:05

Szerintem amit pdf-ben meglehet csinálni, annak 90%-át meglehet html-ben is. Ráadásul a pdf felesleges és idegesítő is.

Rung András · http://www.twitter.com/rungandras 2009.06.03. 22:49:30

@sajt: Így van, szerintem hosszú szövegek esetén tolerálható, mint itt is, de ettől függetlenül megfelelően kell kezelni. Ez sajnos végtelenül egyszerű dolog mégis sokan elrontják.

Shodan 2009.06.08. 12:24:36

Vannak jogos felvetések, viszont azt nem értem hogy ha ekkora szakember vagy akkor miért nem tudsz összerakni 1 normális oldalt magadnak, miért 1 gagyi alap blog sablont kell használnod, esetleg félsz hogy temetnék a hóhért? Minden weblap kritikusnak, ergonómiai szakértőnek 1 rakás sz..r a weblapja, ki az aki igy komolyan tud venni bennetek?

Rung András · http://www.twitter.com/rungandras 2009.06.08. 15:17:11

jogos, suszter cipője eset, amiről azt gondoljuk, hogy a suszternek legyen baromi jó cipője persze, csinálja meg munka mellet. Mindig van mást csinálni. Másrészt én nem webfejlesztő vagyok, hanem ergonómiai szakember. Pompásan végezhetném úgy is a munkámat, mégha egy alap html oldalt sem tudnék összerakni. A stílusodon viszont érdemes lenne finomítani, pl írhattad volna ezt: Szerintem hitelesebb lennének a megjegyzések, ha lenne mögötte profin összerakott oldal. Bocs. A saját oldalam egyébként www.artitude.hu , de ott csak a képzőművészeti tevékenységemet folytatom. Ezzel sem vagyok tökéletesen elégedett, fel is fogjuk újítani reményeim szerint idén. Szóval nem félek, csak konstans időzavar.

Shodan 2009.06.09. 15:31:34

Oké, ez is 1 magyarázat. Elnézést ha bántó voltam.

Rung András · http://www.twitter.com/rungandras 2009.06.09. 17:27:37

Semmi gond, mindenkit elkap időnként a hév. Másrészt volt értelme is, tegnap neki is estem a saját honlap készítésnek. Egyébként eredetileg más ergonómusokkal akartam ergonómiai site-ot alkotni eredetileg, de az ő életük másképp alakult. Aztán a Microsoft felajánlotta, hogy segít és pénzt is szereznek. Ezzel elment egy év, mire felismertem, hogy ők csak ígérgetnek és kénytelen leszek magam összerakni egy oldalt. Az ergonómiai oldalak egyébként sokszor azért nem túl izgalmasak, mert a tartalom relatíve kevés. Van valami kis szöveg, kontakt ajánlások. Ezekre felesleges virtuóz megoldásokat építeni. Hát igen, általában rondák lesznek. De pl. ha nézed a Jakob Nielsent a useit.com tök ronda, de az igazi céges oldala már nem annyira, mígy a Jenifer Tidwell már egész szépnek mondható: jtidwell.net/.
süti beállítások módosítása